У селах Прикарпаття планують вирощувати лохину


Лохина здатна запобігти розвиткові онкологічних захворювань, зберегти молодість шкіри і гостроту зору. Століття тому її можна було побачити лише у дикій природі. Стараннями американських фермерів, рослину вдалося культивувати. В Україні популярність цієї культури тільки-но набирає обертів. З'являються ягідні господарства і на Прикарпатті.

15 сортів малини, 20 ожини та 12 лохини - ягід, що дуже подібні на чорниці вирощує Сергій Соколов у прикарпатському селі. Восени 2014-го аграрій переїхав з Луганська до села Рошнів, Тисменицького району. Тут переселенець займається вирощуванням ягідних культур.Запорукою своєї успішної діяльності, розпочатої на новому місці практично з нуля, вважає щоденну клопітку працю, що базується на знаннях, власному досвіді та творчості, а ще – бажанні займатися улюбленою справою.

Зараз фермер обробляє 13 га землі, де вирощує плодово-ягідні культури: ожину, жимолость їстівну, чорницю або лохину. Їх у нього близько десяти різних сортів кожної. До прикладу, «Дюк», «Блюкроп», «Патріот», «Река», «Нельсон», «Елліот», «Чандлер», «Спартак» – усе це чорниця. Та кожен із цих сортів має свої особливості: період дозрівання, морозостійкість, розмір та смак ягід. 

Вирощує аграрій й різні сорти лохини. Каже, вона дуже корисна. До того ж один кущ дає гарний урожай і непоганий заробіток.