У середмісті Франківська провели соціальну акцію з нагоди Дня тверезості


В Івано-Франківську провели соціальну акції з нагоди Всесвітнього дня тверезості та боротьби з алкоголізмом.

Аби вберегти молоде покоління від безглуздих вчинків представники поліції спільно з громадською організацією та Департаментом молодіжної політики другий рік поспіль інформують представників місцевих кіосків, крамниць та закладів харчування про заборону продажу алкогольних і тютюнових виробів неповнолітнім. Активісти стверджують, такі роз’яснювальні заходи мають позитивно вплинути на свідомість як продавців, так і підлітків. Про це йдеться в сюжеті "Вежі".

За офіційною статистикою 87 відсотків українських школярів хоча б раз пробували алкогольні напої. Представники поліції розповідають, щомісяця в області здійснюються рейди, які відслідковують дані адмінправопорушення.

Представник громадської організації «Принцип +» Олександр Сивуха, часто стикається із проблемами залежності. Переконай, нині на це потрібно звертати більшу уваги, адже після алкозалежності часто розпочинається нарко.

Місцеві офіціанти та продавці розповідають, підлітки нерідко хочуть придбати алкогольні напої та тютюнові вироби. Відтак акція досить актуальна.

В рамках Всесвітнього дня тверезості організатори також провели інформаційно-роз’яснювальні уроки в освітніх закладах Івано-Франківська.