У школі Миколаєва розпилили невідомий аерозоль: евакуювали 400 дітей


У Миколаєві евакуювали 400 дітей із школи №6 через різкий запах, 32 учнів направлено в лікарняні заклади для обстеження – у них почервоніння очей.

Про це  Укрінформу повідомила прес-секретар ГУ ДСНС України у Миколаївській області Ілляна Пацюк.

«21 травня надійшло повідомлення про те, що у будівлі школи, розташованій у Заводському районі Миколаєва, розпилено невідомий аерозоль із різким запахом. Зі школи евакуйовано близько 400 учнів. Попередньо 32 дитини направлено до лікувальних закладів з метою уточнення стану здоров’я - у них спостерігається почервоніння очей. Життю дітей загрози немає», - розповіла Пацюк.

Вона також зазначила, що на місці працює пересувна хіміко-радіологічна лабораторія, чергова зміна оперативно-координаційного центру та відділення Державного воєнізованого гірничо-рятувального загону ДСНС України. Наразі спеціалістами проведено відповідні заміри. Небезпечних речовин не виявлено. Роботи по обстеженню будівлі школи тривають.

На місці працюють бригади швидкої медичної допомоги, співробітники поліції.

Як повідомляв Укрінформ, 8 травня під час шкільної лінійки у загальноосвітній школі №8 м. Черкаси учні 2-9 класів почали непритомніти, відчували нудоту. Загалом на заході перебувало 424 учні та 26 вчителів. З них було госпіталізовано 55 дітей та 4 дорослих (трьох вчителів та технічну працівницю), дванадцять осіб при цьому потрапили в реанімацію.

Поліція провадить кримінальне провадження за статтею про порушення санітарних правил.

Причини отруєння досі не встановлені. Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ здійснив забір грунту, води, повітря у день інциденту, 8 травня. Проте лабораторні аналізи не показали критичного вмісту у повітрі і грунті жодних сполук, що могли би спричинити таку реакцію організму - у дітей та дорослих. У постраждалих спостерігалась токсична реакція на інгаляційний контакт з невідомою речовиною. Встановленням остаточних причин токсичної реакції займаються відповідні органи.