У січні свої мільйонні статки задекларували два прикарпатці


За перший місяць року деклараційної кампанії декларації про майновий стан і доходи вже подали 224 мешканці Прикарпаття.
Серед них є два мільйонери – це жителі міста Івано-Франківська та міста Тлумача, які задекларували спадщину та інші доходи. Про це повідомили в головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

У порівнянні з січнем минулого року кількість декларантів зросла на 72 особи. Загальна сума задекларованих громадянами доходів становить 18 млн гривень. Податкові зобов’язання, визначені декларантами, склали 0,7 млн грн, що в два рази перевищує минулорічний показник. Зокрема, до бюджету надійде 0,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 0,1 млн грн військового збору.

Правом на податкову знижку скористалися 27 мешканців області. Сума ПДФО, яка підлягає поверненню громадянам, складає 67,9 тис гривень.

Нагадаємо, кампанія декларування доходів, отриманих у 2018 році триває до 1 травня 2019 року. Для громадян, які мають право на податкову знижку термін подання декларації – до 31 грудня 2019 року. Декларацію про майновий стан і доходи громадяни зобов’язані подати до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси.