У службі зайнятості провели тренінг для профорієнтаторів


Для працівників Івано-Франківського обласного центру зайнятості, Івано-Франківського міського центру зайнятості та філій Івано-Франківського обласного центру зайнятості, які надають профорієнтаційні послуги, з 10 по 12 вересня 2019 року проведено короткотермінові спеціалізовані тренінги на тему: «Ефективна робота з клієнтами».

Відкрив дані заходи директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк. Він  наголосив, що проведення таких тренінгів дає можливість підвищити якість проведення профорієнтаційної роботи з різними категоріями населення, використовуючи кращий досвід, що значно підвищує професійну компетентність, яка є однією із вагомих складових результативної діяльності служби зайнятості.

Тренінговий формат зустрічі зумовив позитивний результат засвоєння нових знань та вдосконалення вмінь. Лише 20% теоретичної інформації та аж 80% практики дали можливість учасникам актуалізувати та розширити знання з теми тренінгу, переглянути своє ставлення до обговорюваної теми, а найголовніше, відпрацювати необхідні прийоми, техніки та методи спілкування під час практичних інтерактивних вправ.

Фахівці з профорієнтації брали активну участь в рольових іграх, виконували рухливі вправи, працювали в малих групах та парах, вели різноманітні дискусії, — і це ще не повний перелік методів активної роботи тренінгової групи. Такий формат навчання забезпечує до 90% оволодіння потрібною інформацією.

Як зазначили учасники тренінгу: «Ми навіть не могли подумати, що 8 годин промайнуть як мить. Було продуктивно, корисно, цікаво та весело».