У Снятині ліквідовують дитячий будинок-інтернат


Діти з інвалідністю, які мешкають в Снятинському дитячому будинку-інтернаті, не повинні відчути змін в організації роботи у зв’язку з припиненням його діяльності
Про це наголосив в.о. директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Віталій Яворський під час робочої поїздки у Снятинський район.

Як відомо, обласна рада ліквідувала Снятинський дитячий будинок-інтерна та приєднала до Снятинського психоневрологічного інтернату. Вихованці дитячого будинку-інтернату, які не досягли повноліття, з урахуванням побажань та пропозицій їх законних представників будуть переведені в Залучанський дитячий будинок-інтернат.

Департамент соціальної політики зі своєї сторони вживає всіх заходів для сприяння у працевлаштуванні працівників Снятинського дитячого будинку-інтернату у зазначені установи. З цією метою частина працівників дитячого будинку-інтернату спільно з керівництвом департаменту відвідали інші інтернатні установи соціального захисту Снятинського району, мали можливість ознайомитися з умовами праці персоналу, проживання підопічних і вихованців.

Заступник директора департаменту – начальник управління соціального захисту населення Людмила Непийвода відзначила позитивні зміни, які відбулися в Снятинському психоневрологічному та Залучанському дитячому будинках-інтернатах за останні роки, а саме, значно покращено умови проживання підопічних та вихованців, їх догляд, організацію дозвілля і трудотерапію, а також створені комфортні умови праці для персоналу.

Керівники департаменту соцполітики також відвідали стаціонарне відділення територіального центру соціального обслуговування в с. Стецева, яке за результатами Моніторингової місії Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини визнане відділенням, де створені комфортні умови для проживання людей похилого віку та осіб з інвалідністю. 

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА