У США літак для аварійної посадки скинув авіапаливо над містом. Постраждали понад 50 осіб


Найбільше палива впало на школи із дітьми.

Літак авіакомпанії Delta, який виконував рейс Лос-Анджелес – Шанхай, здійснив скидання авіапалива над містом Кадахі для аварійної посадки, унаслідок чого постраждало 56 осіб, пише ТСН.

Про це повідомляє The Associated Press та місцеві пожежники.

"70 рятувальників і парамедиків на місці події і взяли на себе зобов'язання надавати допомогу постраждалим. Пожежники працюють, щоб підтвердити речовину, скинуту літаком, хоча в початкових звітах вказувалося на запах реактивного палива в цьому районі", - йдеться у повідомленні місцевого відділення служби пожежної служби.

Паливо приземлилось на 5 місцевих шкіл, серед постраждалих багато дітей. Однак пожежний інспектор Скай Корнелл заявив, що евакуації проведено не буде. Усі постраждалі отримали допомогу на місці та жодного з них не було доправлено до лікарень. За його словами, паливо швидко випаровується, а у повітрі та на землі не лишилось жодних горючих речовин.

Водночас, у Федеральному авіаційному управлінні США пояснили, що літак здійснив скидання палива для того, аби зменшити масу літака та успішно здійснити аварійну посадку.

"Існують особливі правила скидання палива з літаків, що прямують до і з будь-якого великого аеропорту США. Ці правила наказують скидати паливо над заздалегідь відведеними ненаселеними зонами, зазвичай на великій висоті, щоб паливо розпорошилося до зіткнення із землею", - зазначили в управлінні.