У столичному метро затримали чоловіка з вибухівкою


У Києві правоохоронці метрополітену виявили на станції пасажира, який віз у рюкзаку тротилову шашку, пластид, запали і детонатори.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, пише Укрінформ.

"Сьогодні близько 6 години на станції метро "Житомирська" співробітники поліції метрополітену затримали чоловіка, який прямував у центр міста. Увагу правоохоронців привернув рюкзак пасажира, під час огляду якого і виявили тротилову шашку вагою близько 100 грамів, 100 грамів пластиду, запали УЗРГМ та детонатори. Для документування події на місце викликали слідчо-оперативну групу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко, затриманий – уродженець Волинської області, 1990 року народження, який останнім часом мешкав у столиці. Вилучене направили на експертизу, а з чоловіком працюють співробітники Служби безпеки.

За словами Крищенка, вилученого достатньо, аби знищити, наприклад, тролейбус, вагон метро чи кілька автомобілів. Він закликав бути пильними та уважними до підозрілих предметів чи людей, не вживати самостійно жоДних заходів та негайно повідомляти про такі факти в поліцію.

У відомстві нагадують, що у зв'язку із запланованими масовими заходами в урядовому кварталі поліція Києва посилила заходи безпеки. Також задіяні додаткові сили у громадських місцях, на станціях метрополітену, зупинках громадського транспорту, на вокзалах та в аеропортах.