У столиці побили ветерана війни з Франківська, який зізнався, що він гей


У Києві 5 невідомих чоловіків напали на ветерана війни на Донбасі Василя Давиденка. Нещодавно він публічно заявив, що є геєм.

Співробітник організації з підтримки ЛГБТ-людей "Точка опори", ветеран війни на Донбасі Віктор Пилипенко написав у фейсбуці, що 5 радикалів підстерегли бійця під домом, пише 24 канал.

"Напали через його камінг-аут. Василь розповідає, що все відбулося дуже швидко, сказали: "Думав, ми не дізнаємося, де ти живеш, п**ар?", – розповів Пилипенко.

Віктор Пилипенко написав, що ветерана били в пах, у голову, а потім ногами. Б’ючи в корпус, порвали його спеціальний пояс-корсет для хребта, покаліченого під час війни.

Потім вони дуже швидко зникли. Василь сміявся, коли розповідав: "Бігли так, ніби мільйон доларів вкрали",– сказав співробітник організації з підтримки ЛГБТ-людей.

Він припустив, що адресу проживання чоловіка міг розкрити хтось з місця роботи, де колеги влаштували Василю тихий бойкот після його камінг-ауту.

Нагадаємо, 41-річний франківець Василь Давиденко служив у ЗСУ, пізніше перейшов до одного з добровольчих батальйонів, що ввійшов до складу Національної гвардії. З ним він поїхав на фронт, у Луганську область, у липні 2014-го. Прослужив до середини 2015 року.

Зі служби його звільнили за станом здоров'я. Військовий отримав контузію, після неї довго лікувався. Василю дали третю групу інвалідності через травми, отримані на війні.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!