У Тернополі після погромів запроваджують цілодобове патрулювання7


Міська рада Тернополя зголосилася надавати допомогу міліції міста, оскільки міліціонери після вчорашніх погромів та підпалів залишилися без приміщення та транспорту.

Водночас доки працівники міліції та прокуратури не працюють на своїх робочих місцях, мерія запровадила постійне патрулювання міста за участю представників громадської організації "Охорона правопорядку", муніципальної міліції, представників спортивних клубів, депутатів міської ради, повідомляє Gazeta.ua.

"Вони матимуть на руках відповідні пов'язки, щоб було зрозуміло, що це люди, які забезпечують безпеку, а не чинять якісь незаконні дії. Окрім цього представники автомайдану та депутати погодилась надавати правоохоронцям автомобілі, щоб спільно патрулювати місто і не допускати провокацій та безладів. Також ми готові надати міліціонерам приміщення в мерії, в якому транслюються зображення з усіх веб-камер міста", – сказав міський голова Тернополя Сергій Надал.

Тим часом в міліції продовжують ліквідовувати наслідки пожежі та погрому. В прокуратурі ж сьогодні впродовж дня люди ходили "на екскурсію", заходити всередину їм ніхто не перешкоджав.

"Прокуратура – якраз навпроти. З вікна мені видно, що вона не працює в звичному режиму, там вибиті вікна, заходить хто хоче, виносить, що хоче. Їм ніхто в цьому не перешкоджає", – констатував побачене з власного кабінету міський голова.

Спалені учора перед обласної прокуратурою документи залишалися на дорозі весь день, їх такі не прибрали.