У Тлумацькій міській громаді затвердили Стратегію розвитку до 2023 року


Перша міська об’єднана територіальна громада Прикарпаття під час 26 сесії ради ОТГ затвердила Стратегію розвитку до 2023 року.

Депутатський корпус одноголосно підтримав документ, який розроблений спільно з Івано-Франківським Центром розвитку місцевого самоврядування за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

Це результат більш ніж річної роботи, який включає також і солідний проектний пул, розповів голова Тлумацької міської ОТГ Роман Круховський вносячи на розгляд депутатів документ і проект рішення.

«Це важливий для нас документ, в процесі роботи над яким ми дізнались багато нового про свою громаду. Нам вдалось почути думку людей, проводились опитування, збирались та аналізувались статистичні дані. Стратегія розвитку Тлумацькій громаді необхідна для того, щоб вийти на міжнародний рівень і співпрацювати з іноземними інституціями. Оскільки перше, що запитують експерти перед початком співпраці, чи має громада бачення свого розвитку», - говорить голова Тлумацької міської ОТГ Роман Круховський.

У свою чергу, радник з питань регіонального розвитку Івано-Франківського ЦРМС Ігор Мельничук, наголосив що у підсумку громада отримала досить таки об’ємний документ, на понад 120 сторінках якого детально описані ресурси громади, проаналізовані можливості та алгоритми їх використання. Це своєрідний стратегічний план роботи для громади на наступних 5 років. Загалом, Стратегія розвитку Тлумацької міської громади має 2 стратегічних цілі та містить 21 завдання.

«Першим пріоритетом є розвиток економічної спроможності громади, бо розуміємо, що без економіки соціальні видатки є неможливими. Тому акценти будуть ставитись на розвиток підприємництва, туризму, підтримку економічної активності населення. Другим стратегічним пріоритетом стане інтеграція сільських територій у єдину з містом громаду. Тут акценти будуть на розвиток інфраструктури та підвищення якості життя», - наголосив Ігор Мельничук.

Стратегія розвитку громади, за його словами, ляже в основу довгострокового планування роботи в ОТГ. Проте вона може бути переглянута в міру необхідності, якщо зміняться істотні чинники, враховані документом. З цією метою, каже Ігор Мельничук, Івано-Франківський Центр розвитку місцевого самоврядування буде здійснювати моніторинг реалізації затвердженої Стратегії розвитку Тлумацької міської ОТГ.