У трьох районах Прикарпаття уже не вистачає зарплати на два місяці


Сьогодні, 3 березня в Івано-Франківську відбулося засідання колегії ОДА на якому розглянули питання щодо виплати заробітної плати на Прикарпатті.

Зокрема заступник директора департаменту соціальної Ярослава Ульванська прозвітувала, що на Прикарпатті повсюди забезпечили виплату мінімальної заробітної плати у розмірі 3200 грн. 

Проте за словами чиновниці є багато проблем. Зокрема що стосується так званих гірських виплат. 

"Ми підготували проект звернення до ВР щодо оплати праці осіб у гірських населених пунктів. Адже тепер "гірська" доплата входить в розмір мінімалки", - пояснює Ульванська.

Та все ж найбільше очільників області схвилювали слова Ярослави Ульванської про те, що вже зараз трьом районам не вистачає коштів на виплату зарплати.

"Станом на сьогодні у Верховинському, Снятинському та Тлумацькому районах невистачає 2.5 місячних фонди заробітної плати", - каже заслупниця очільника соцполітики.

Як зауважив голова обласної ради Олександр Сич, така ситуація склалася, адже чиновники в Києві приймають рішення не думаючи про наслідки.

"Вони встановили 32000 і їх не цікавить як ці гроші виплатити і що сума не справедлива. Адже прибиральниця отримує стільки ж, як директор школи чи головний лікар. Окрім того 417 млн. не підйомні для бюджету області. Тільки на профтехосвіту нам не вистачає 17 мільйонів, а медики, а інші галузі? Назбирається більше ніж наш бюджет розвитку. Нам що нічого не ремонтувати, не встановлювати вікна в школах, оскільки якийсь чиновник не професійно ставиться до своїх обовязків? Ми будемо на сесії апелювати до центральної влади", - обурився Олександр Сич.

Позицію очільника обласної ради підтримав і голова ОДА Олег Гончарук.

"Тільки місцевим ресурсом ми не впрораємося з цією проблемою. Як мені не неприємно це визнавати, але грошей нам не вистачить", -  визнав посадовець.