У Витвицькій ОТГ створили 30-кілометровий турмаршрут


У Витвицькій ОТГ створено туристичний маршрут «Стежками воїнів УПА» протяжністю у 30 км, а також невдовзі запрацює туристичний притулок. Про це журналістці газети «Галичина» повідомив голова Витвицької ОТГ Микола Шикор.

Про це повідомив голова Витвицької ОТГ Микола Шикор, пише газета Галичина.

Маршрут «Стежками воїнів УПА», який розпочинається у Витвиці, передбачає пішу мандрівку, під час якої туристи зможуть побачити два бункери. А в селі Липі їх чекатиме перепочинок, де нині облаштовують туристичний притулок у приміщенні сільської школи, тут навчається лише шестеро учнів.

За словами Миколи Шикора, чималою популярністю в громаді користуються урочище «Бовкути» і ландшафтний заповідник «Цапове каміння», де влітку працюють наметові табори, а також урочище Розтоки, куди у липні з’їжджаються люди з усієї України на фестиваль патріотичної пісні «Яворина», який, як звернув увагу голова, теж є візитівкою Витвицької ОТГ.

Стратегія громади передбачає розвиток туризму, підкреслив Микола Шикор. За його словами, щоліта ОТГ відвідує понад 5 тис. туристів.

Бюджет Витвицької сільської ради ОТГ зріс учетверо і становить майже 41 мільйон. В 2019 році очікують майже 8 мільйонів власних надходжень, з яких понад половину – від ПДФО.

Коли громада почала жити в нових бюджетних умовах, одразу окреслили пріоритетні напрямки роботи. У кожному населеному пункті громади за кошти інфраструктурної субвенції виконано низку робіт, зокрема встановлено твердопаливні котли, перекрито дахи шкіл, садків, зроблено чимало заходів з енергозбереження у школах, будинках культури і медичних закладів.

У Витвиці, яка є адміністративним центром громади, підготовлено приміщення для відкриття ЦНАПу. Громаді вдалося залучити кошти Державного фонду регіонального розвитку на заходи з енергозбереження у Витвицькій школі та посилення спроможності КП «Господар», куди уже закуплено трактор, причіп і деревоподрібнювальну установку. У п’ятьох населених пунктах громади встановлено спортивні майданчики.