У ювелірному магазині Франківська виявили неоформленого працівника


Фахівці Управління Держпраці в Івано-Франківській області провели інспекційне відвідування у одному із магазинів ювелірних виробів міста Івано-Франківськ.

Під час здійснення державного контролю встановлено порушення вимог статті 24 КЗпП України, де роботодавець фактично допустив до роботи без оформлення трудового договору найманого працівника, інформує Управління Держпраці в Івано-Франківській області

Відповідно до ст. 24 Кодексу законів про працю України працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

За фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час в разі фактичного виконання роботи повний робочий час, встановлений на підприємстві, виплату заробітної плати без нарахування і сплати єдиного соціального внеску та податків штраф складає 125 190 грн. за кожного неналежно оформленого працівника.

На виконання вимог припису про усунення виявлених порушень роботодавець уклав трудовий договір з працівником.