У затриманого на хабарі лікаря-трансплантолога вилучили майже мільйон доларів


У затриманого на хабарі завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології НАМНУ за результатами обшуків вилучено майже мільйон доларів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прессекретар столичної прокуратури Надія Максимець і розмістила фотографії із вилученою валютою.

“На фото 840 тисяч доларів. Ці кошти були вилучені вчора з банківської скриньки лікаря-трансплантолога, затриманого на хабарі. З урахуванням всіх обшуків загальна сума вилучених коштів складає близько 1 млн доларів”, - написала вона.

Медика затримали напередодні, 3 жовтня, на хабарі у 20 тисяч доларів від пацієнта за проведену раніше операцію з трансплантації печінки та подальше лікування і реабілітацію.

Як повідомляє УП 4 жовтня Голосіївський райсуд Києва відпустив під нічний домашній арешт затриманого за підозрою у хабарництві лікаря-трансплантолога Олега Котенка. Він зобов’язаний не покидати будинок в період з 21:00 до 7:00. Запобіжний захід діятиме до 1 грудня 2019 року. Водночас суд задовольнив клопотання прокурора про відсторонення Котенка з посади завідувача відділення на час досудового розслідування. Водночас він може здійснювати діяльність як лікар: надавати медичну допомогу та брати участь в операціях.