Учасників АТО на Прикарпатті залучатимуть до військово-патріотичного виховання молоді


Сьогодні під керівництвом керівника апарату облдержадміністрації Романа Маланія відбулася робоча нарада з питань військово-патріотичного виховання молоді Прикарпаття.

Участь у заході взяли завідувач сектору оборонної роботи ОДА Мирослава Саманів, старший офіцер групи по роботі з особовим складом та громадськістю обласного військового комісаріату підполковник Юрій Мухін, голова товариства сприяння обороні України Володимир Полівода, голова «Івано-Франківської обласної асоціації учасників та ветеранів АТО» Тарас Шпук та боєць УНСО Ігор Жовтуля.

Під час заходу присутні обговорили шляхи набуття практичних навичок поводження зі зброєю майбутніми захисниками України.

Зокрема, було висунуто пропозиції щодо залучення до проведення уроків з даної дисципліни учасників антитерористичної операції. Саме герої сучасності, на думку присутніх, могли б найкраще, опираючися на власний досвід, пропагувати військово-патріотичне виховання молоді.

Також йшла мова про створення ліцензованих тирів, на базі яких можна було б проводити заняття з вогневої підготовки.  

Обговорювалося також виконання Меморандуму про співпрацю, який днями було підписано між Товариством сприяння оборони України та Генеральним штабом Збройних сил України. ТСОУ має проводити підготовку спеціалістів з військо-технологічних спеціальностей, зокрема, водіїв для всіх видів військової техніки.