Учасники АТО з Франківська хочуть землю для будівництва у Чернієві


В Івано-Франківську триває чергова 34 сесія міськради. На порядку денному понад 80 питань.

Під час розгляду питання бюджету села Черніїв депутат міської ради Віталій Мерінов звернув увагу депутатів на земельну ділянку, яку Черніїв виставляв на аукціон, однак так і не продав, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«У місті є багато учасників АТО, які постійно змушені шукати вільні земельні ділянки, для будівництва. Оскільки Черніїв приєднався до Франківської ОТГ ми можемо сміливо просити надати їм цю ділянку. Там є  відьними 10 гектарів », - зазначив Мерінов.

Втім, міський голова Руслан Марцінків зазначив, що депутати не в силі приймати таке рішення, оскільки під час об’єднання була домовленість про те, що село саме вирішує, що робити зі своєю землею.

Водночас староста села Богдан Грейда наголосив, що у селі є 54 учасники АТО, всім їм надали ділянки для будівництва та ведення господарства.

«Так, у нас є вільними 10 гектарів землі, але ми не хочемо її дарувати. Нам все одно, який буде інвестор та хто будуватиме, головне, щоб він переміг на аукціоні. Громаду цікавить якість та порядність. Ми хочемо, аби за кошти від цієї ділянки збудували будинок культури», - каже Грейда.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!