Учасники Євромайдана планують пікетувати три центральні телеканали в Києві


Протестувальники на Майдані Незалежності планують пікетувати телеканали 1+1, Інтер та Перший національний .

Як оголосив зі сцени Майдану Незалежності один з активістів, дві колони, які відправляться на вул. Дмитрівську (там знаходиться Інтер) та Фрунзе (канал 1 +1), будуть формуватися о 14:00 на Майдані, звідки вирушать пішим ходом, повідомляє "Кореспондент".

У свою чергу на вул. Мельникова (там телецентр) протестувальники вирушать самостійно на метро. Як зазначили організатори, мета пікетування телеканалів - підтримка чесної журналістики та вимоги об'єктивно висвітлювати ситуацію в Україні.

Організатори попросили протестуючих не піддаватися на провокації й проводити виключно мирні пікети.

Нагадаємо, журналіст радіо Ера Олександр Завадько, який знаходиться всередині телецентру, повідомив, що співробітники міліції та спецпідрозділу Беркут "оточили" телецентр у Києві, на вулиці Мельникова, 42, недалеко від станції метро Дорогожичі.

Журналісти повідомляють, що "захоплення почалося ще з 20:00", а правоохоронців, очевидно, викликали по тривозі, тому що вони на ходу одягають бронежилети і виглядають, немов тільки що прокинулися. Повідомляється, що вежу "захопили для проведення телемарафону, запланованого на завтра".

У свою чергу, в МВС Києва повідомили, що київський телецентр оточили, щоб запобігти його "блокуванню" мітингувальниками Євромайдана.