Україна повністю закрила іноземцям в'їзд до окупованого Криму


На час дії воєнного стану адміністративний кордон з окупованих Кримом буде закритий для іноземців, його зможуть перетинати тільки громадяни України.

Про це повідомив начальник департаменту з питань взаємодії і зв'язків з громадськістю Держприкордонслужби Андрій Демченко, пише Укрінформ.

"Перетинати адмінкордон з окупованим півостровом можна виключно з українськими документами. Іноземці, які перебувають на окупованому півострові, зможуть звідти виїхати. Якщо іноземці ... до цього часу на законних підставах в'їхали до тимчасово окупованого Криму, вони безперешкодно будуть пропущені на материкову (частину) України", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

28 листопада Президент Петро Порошенко підписав закон про затвердження указу "Про введення воєнного стану в Україні".

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь Азовського моря. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі та 24 моряків.