Україна зустріне весну сильними снігопадами і хуртовинами


Уночі у вівторок, 27 лютого, та вдень у четвер, 1 березня, на всій території України, крім західних областей, очікуються снігопади, а подекуди хуртовини.

Про це розповів директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє Укрінформ.

“За ці два періоди (27 лютого та 1 березня — ред.) висота снігового покриву збільшиться практично на всій території України, крім західних областей, ще на 15-20 см, а у Полтавській, Київській, Чернігівській, Кіровоградській, Черкаській і Дніпропетровській областях — 25-30 см. Не виключено, що десь може бути навіть 35 см”, - зазначив Кульбіда.

За його словами, уночі 27 лютого у південних областях, а вдень по всій території України, за винятком Заходу, очікується помірний сніг, а на Півдні та в Кіровоградській, Дніпропетровській, Полтавській, Донецькій областях — сильний сніг.

Кульбіда підкреслив, що практично скрізь (за винятком Заходу і Півночі) спостерігатиметься посилення вітру до 15-20 м/с, що зумовить досить сильні хуртовини.

Крім того, директор Укргідрометцентру зауважив, що 1 березня по всій території України, крім західних областей, очікуються ще сильніші снігопади, а в таких областях, як Херсонська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська, Дніпропетровська, Полтавська, Сумська, Харківська, Донецька, та у східних районах Київщини — сильний, місцями дуже сильний сніг, сильні хуртовини і вже снігові замети.

Він наголосив, що вітер також посилиться — у більшості регіонів буде 15-20 м/с, а у Приазов’ї подекуди до 25-27 м/с.