Українці спільно з греками зніматимуть фільм у Карпатах


Продюсерський центр ІнсайтМедіа разом із грецькою студією Faliro House за підтримки Державного агентства України з питань кіно розпочав підготовку до зйомок повнометражного художнього фільму «Незвичайний грецький похорон у Карпатах».

Напередодні в Івано-Франківську відбулась презентація кінопроекту за участі авторів майбутньої кінострічки - Грігоріса Карантінакіса (режисер), Зази Буадзе (автор сценарію) і Володимира Філліпова (продюсерський центр «ІнсайтМедіа»).

Ця трагікомічна історія розповідає про молодого хлопця, який народився у Греції й вперше потрапляє на батьківщину своєї матері, в Україну, у Карпати. Тут, у Карпатах, він також уперше зустрічає свого діда, якого гратиме народний артист України Богдан Бенюк. Спочатку відносини між дідом і онуком є досить напруженими, але згодом, коли герої проходять через низку моральних й фізичних випробувать, вони переростають у міцний родинний зв’язок.

Додамо, що у роботі над підготовкою знімального процесу активно працює Агенція регіонального розвитку, а саме, відділ Кінокомісії.  За її підтримки у Верховинському районі триває відбір знімальною групою (режисером та продюсерами) необхідних локацій для фільму.

Під час презентації резюмувалося, що до знімального процесу (літо 2019 року) будуть залучені місцеві фахівці. Уже відбувся кастинг серед місцевих акторів на другорядні ролі у кінострічці.

Автори фільму також поділилися враженнями від місць, де проходитимуть зйомки фільму, розповіли про історію задуму і процес створення кінострічки.

Попередньо для зйомок визначили локації у Криворівні, Бережниці, Нижній Дземброні, Краснику та інші населені пункти. 

Слід зауважити, фільм демонструватиметься в широкому національному та європейському кінопрокаті, а також на національному українському та грецькому телебаченні.

Ррежисер-постановник фільму - Григоріс Карантінакіс,  автори сценарію: Заза Буадзе Григоріс Карантінакіс