Українці в Австралії долали понад 1,5 тисячі км до виборчої дільниці


Українці в Австралії долали подекуди понад 1,5 тисячі км для того, аби дістатися виборчої дільниці в Канберрі й проголосувати у другому турі виборів Президента України.

Про це йдеться на сторінці Посольства України в Австралії та Новій Зеландії у Facebook, пише Укрінформ.  

«Незважаючи на відстані, які відділяють австралійську столицю від регіонів, люди, яким небайдуже, приходять. Традиційно активні Канберра і Сідней, особливо тепло вітають українців з інших штатів та територій, зокрема, Мельбурна, які машинами та навіть мотоциклами подолали понад 1500 тис км, щоб віддати свій голос за майбутнє України», - йдеться у повідомленні.

Голосування на виборчій дільниці в Астралії традиційно розпочалося раніше за всіх і тривало до 11:00 за київським часом 21 квітня.

Як повідомлялося, у суботу, 20 квітня, о 23:00 за київським часом, почала роботу виборча дільниця #900001, яка розташована у посольстві України в Австралії.

Найпершими свої голоси за майбутнього главу держави почали віддавати виборці, зареєстровані в Австралії та Новій Зеландії. Дільниця, утворена при посольстві України в столиці Австралії — Канберрі — відкрилась о 8:00 за місцевим часом (23:00 за київським часом 20 квітня). Голосування на ній триватиме до 20:00 (11:00 за київським часом 21 квітня).

Зазначається, що у першому турі тут проголосувало 125 виборців.