Українець намагався вивезти за кордон понад 11 тисяч пачок цигарок


Працівники Закарпатської митниці ДФС запобігли вивезенню за межі України тютюнових виробів понад 11 тисяч пачок.

Правопорушення припинено на митному посту «Неветленфолу» Закарпатської митниці ДФС в напрямку «виїзд з України». Незаконно переміщував через кордон тютюнові вироби громадянин України вантажним автомобілем. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської митниці ДФС у Facebook.

Згідно з поданими до митного контролю товаросупровідними документами, із України в Румунію переміщувались пиломатеріали.

Під час аналізу поданих до митного контролю товаросупровідних документів, працівниками митниці прийнято рішення про проведення повного митного огляду транспортного засобу та вантажу. Відтак в ході здійснення митного огляду у транспортному засобі митники спільно з прикордонниками виявили 11200 пачок цигарок торгової марки «Compliment», без акцизних марок. Тютюнові вироби знаходились в подвійному днищі автомобіля.

Зазначені дії кваліфікуються за ознаками порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України, а саме переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. Ці дії тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також товарів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.