Україні обіцяють дві "хвилі холоду" - на Різдво та Старий Новий рік


Укргідрометцентр прогнозує зниження температури до 15-20 градусів морозу 6-9 січня у більшості областей України.
Про це сказав директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда журналістам 3 січня після позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки (ТЕБ) та надзвичайних ситуацій (НС) щодо ускладнення погодних умов, повідомляє Укрінформ.

"Протягом 6-9 січня у більшості областей, особливо це стосується північних, центральних та східних регіонів України очікується зниження температури повітря спочатку до 10-15 градусів морозу, а 8-9 січня - навіть до 20 градусів морозу, це буде переважно на північному сході України",- сказав Кульбіда.

Водночас він додав, що з 10 січня температура "різко підвищиться".

"Наступну хвилю холоду ми очікуємо у період з 12 до 14 січня. Вона за своєю силою буде аналогічною, як 8-9 січня, тобто прогнозується зниження нічної температури до 15-20 градусів морозу, а можливо навіть на північному сході України і нижче 20 градусів морозу",- додав Кульбіда.

Як повідомлялось, в окремих регіонах України 3-5 січня синоптики попереджають про хуртовини, ожеледь та штормовий вітер. За даними Укргідрометцентру, внаслідок переміщення активного циклону в Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Харківській областях очікується ускладнення погодних умов: 3 січня на дорогах України, окрім півдня, ожеледиця, у західних областях пориви вітру 15-20 м/с. Вдень 4 січня випаде значний сніг, подекуди з дощем, посилення вітру до 15-20 м/с, місцями в Приазов’ї - 25 м/с, хуртовини, в окремих районах налипання мокрого снігу та ожеледь, приріст снігового покриву 15-20 сантиметрів; протягом ночі 5 січня послаблення, вдень 5 січня припинення опадів і явищ.

Ускладнення погодних умов 4-5 січня відповідає І рівню небезпечності (жовтий). Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання населених пунктів, руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, ускладнення роботи комунальних служб та будівельної галузі.