"Укргідроенерго" таки збирається до 2026 року збудувати каскад ГЕС на Дністрі


Наразі "Укргідроенерго" планує збільшити регулюючі потужності за рахунок будівництва гідроакумулюючих електростанцій (ГАЕС) на Дністрі та в Каневі.

 Ці проекти мають бути реалізовані до 2026 року, як передбачає затверджена урядом "Програма розвитку гідроенергетики України до 2026 року", пише Бліц-Інфо з посиланням на 112 канал.

"На сьогоднішній день розглядається питання збільшення потужностей альтернативних джерел енергії (ред. - приватними інвесторами). Наприклад, їх збільшення на 5000 МВт, означає, що для регулювання пікових навантажень Україна потребує близько 3000 МВт додаткових маневрових потужностей", — заявив Генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

За словами Ігоря Сироти, процес розробки цих проектів вже триває й "Укргідроенерго" намагається врахувати усі аспекти від його реалізації.

"Ми дослухаємося до думки екологів. До проекту будівництва каскаду Дністровських ГЕС ми залучили 9 науково-дослідних інститутів зі структури Національної академії наук України", - розповів гендиректор "Укргідроенерго".

За його словами також враховується думка місцевих громад. Враховуючи їх потреби, компанія приділяє увагу реалізації інфраструктурних проектів в регіонах, що сприяє їх соціально-економічному розвитку.

До теми: Каскад з шести ГЕС ціною «життя» екології та природних пам’яток Дністра

Науковці: Після будівництва ГЕС Дністер перетвориться на відстійник зі сміттям

Екологи б’ють на сполох – будівництво ГЕС вб’є Дністер

Великі проблеми малих ГЕС