"Укроборонпром" пропонує пустити з молотка франківський завод


Державний концерн "Укроборонпром" сформував список оборонних підприємств, які планується передати в управління Фонду державного майна України для подальшої приватизації.

Про це повідомляє прес-служба держконцерну, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як зазначається, із 131 підприємства, що входять до складу Концерну, 20 знаходиться на тимчасово окупованій російським агресором території України. Ще декілька десятків – з 90-х років не випускають оборонну продукцію, тобто не мають стратегічного значення для оборони України та не можуть інтегруватися до оборонного комплексу України. Тож в "Укроборонпром" сформували перелік підприємств, які будуть передаватися до Фонду державного майна України з метою приватизації

"Це виключно непрофільні підприємства, які зараз займаються випуском продукції цивільного призначення чи ще у 90-х припинили будь-яке виробництво. На першому етапі планується передати близько 10 підприємств, на яких сумарно у штаті знаходиться близько 300 працівників. Мова йде саме про знаходження в штаті, бо більшість з них вже багато років фактично працює на інших приватних підприємствах", - підкреслюють в держконцерні.

Одним із запропонованим для приватизації підприємством, є ДП "Івано-Франківський котельно-зварювальний завод", що виробляє котли, колектори, резервуари, насосні установки та газові балони для автомобілів. З 2014 року підприємство знаходиться у стані санації.