УКРОП" оштрафували майже на півмільйона


За рішенням суду з політичної партії "Українське об’єднання патріотів - УКРОП" стягнуто майже півмільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), пише Укрінформ.

"Під час виконавчого провадження з примусового виконання постанови Печерського районного суду м. Києва, зокрема рішення щодо конфіскації коштів, які були отримані політичною партією “Українське об’єднання патріотів - УКРОП” з порушенням чинного законодавства, виконавча служба стягнула кошти у розмірі 468 946,50 грн", - йдеться в повідомленні.

Раніше стосовно політичної партії "УКРОП" Департамент з питань запобігання політичній корупції НАЗК склав адміністративний протокол про порушення порядку отримання внеску на підтримку політичної партії. Зокрема, з результатів аналізу звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за ІІІ квартал 2016 року стало відомо  про членські внески, що були здійснені через касові операції на підтримку зазначеної політичної партії.

"Це є порушенням частини восьмої статті 14 Закону України "Про політичні партії в Україні”, відповідно до якої грошові внески на користь політичної партії здійснюються через банківські операції", - додали у НАЗК.

22 березня 2017 року голову секретаріату політичної партії "УКРОП" визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення - згідно з постановою Печерського районного суду міста Києва.

На нього накладено штраф у сумі 1700 грн з конфіскацією суми внесків на підтримку політичної партії в розмірі 468 946,50 грн. Рішенням Апеляційного суду м. Києва 2 червня 2017 року рішення Печерського районного в м. Києві суду залишено без змін.

Як зазначили у НАЗК, стягнуті кошти надійдуть на рахунок Національного агентства та будуть повернуті до Державного бюджету.