«Укрзалізниця» анонсувала капітальне оновлення на понад 26 млрд грн


«Укрзалізниця» вперше за свою історію консультувалася з партнерами та клієнтами, щоб визначити слабкі місця.

У 2018 році «Укрзалізниця» планує витратити на оновлення 26,5 млрд грн і левова частка піде на оновлення рухомого складу, повідомив в.о. голови правління Євген Кравцов під час прес-конференції, пише «Вголос».

«Цьогоріч запланували рекордні капітальні інвестиції в потреби галузі. Зазначу, що у 2014 році ця сума становила 4,5 млрд грн, у 2015 році – 6,9 млрд грн, у 2017 році – 10,9 млрд грн. Отже, інвестиції в цьому році будуть у понад два з половиною рази більшими, ніж у минулому році, у майже 4 рази більшими за факт 2015 року та майже в шість разів більшими за факт 2014 року», – розповів Євген Кравцов.

За його словами, перед формуванням фінансового плану на 2018 рік «Укрзалізниця» вперше за свою історію консультувалася з партнерами та клієнтами, щоб визначити слабкі місця та спрямувати кошти туди, де це найнеобхідніше.

«Неодноразово проводили зустрічі з клієнтами і вантажовласниками та визначили, куди спрямувати кошти, аби покращити роботу компанії. Найбільше – 18,5 млрд грн – інвестуємо в оновлення рухомого складу, адже його стан – наше слабке місце», – сказав Кравцов.

Та додав, що загалом у планах компанії заплановано придбання 60 пасажирських вагонів та 2 секцій електропоїздів і модернізація 226 пасажирських вагонів та 100 секцій електропоїздів. Завдяки чому буде оновлено 1/6 парку пасажирських вагонів.

У парку вантажних вагонів заплановано на власних потужностях побудувати 3,5 тис. піввагонів та придбати 3,5-4 тис. нових вантажних вагонів. А також планується оновлення як вантажних локомотивів, так і пасажирських електровозів та тепловозів.