Укрзалізниця подовжить пасажирські платформи на станціях Яремче і Ворохта


У зв'язку із зростанням пасажиропотоку в Карпатському регіоні "Укрзалізниця" збільшить довжину посадкових платформ на залізничних станціях Яремче і Ворохта Івано-Франківської області.

Довжина перонів повинна скласти 325 метрів, повідомляє ЦТС з посиланням на інформацію держкомпанії.

Роботи на станції Яремче почнуться в найближчі тижні. Для подовження платформи там використовують бетонні балки.

Що стосується станції Ворохта, то там для подовження перону до 325 метрів необхідно перенести світлофори. Якщо цього не зробити, максимальна довжина платформи може скласти лише 300 метрів.

"Зараз вирішується, наскільки стане довшим пасажирська платформа на станції Ворохта. На нараді під керівництвом начальника Івано-Франківської дирекції залізничних перевезень був проаналізований акт обстеження станції. Платформу можна збільшити до 325 метрів, однак в такому випадку потрібно перенести світлофори. Без перенесення світлофорів довжина платформи може становити 300 метрів. Ці висновки спрямовані на вирішення фахівцям ", йдеться в повідомленні УЗ.

Крім того, в "Укрзалізниці" нагадують, що в данни момент аналогічні роботи по подовженню платформи до 440 метрів проводяться на станції Ясіня.

Нагадаємо, раніше пасажири поскаржилися УЗ за неважливе розклад поїздів і дуже вузьку платформу на станцію Ясіня на Закарпатті. Два популярних потяги приходять і відправляються одночасно, при цьому посадка пасажирів ускладнена тим, що на обидва потяги вона проводиться з вузькою платформи і в обмежений проміжок часу.