Уляна Супрун розповіла правду про дельфінотерапію


В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що дельфінотерапія не лікує, і не приносить користі ні людям, ні дельфінам.

Чиновниця зазначила на дані наукових досліджень, в яких йдеться про те, що терапія за участю тварин – це лише підтримка основного курсу терапії, але ні в якому разі не методика лікування. Задоволення від купання з дельфінами вважати лікувальним ефектом теж не можна, пише Максимум.

Користь дельфінотерапії не має ніякого наукового підтвердження, а позитивний вплив взаємодії з дельфінами можна порівняти з грою з собакою, або котом, – написала Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Дельфінотерапія не лікує - фото 284074
Супрун наголосила, що ефект ультразвуку, який видають дельфіни, не досягає навіть мінімального значення для ультразвукової терапії медичних норм. Також спростувала твердження, що дельфінотерапія нешкідлива. За її словами, у дельфінів і людей є загальні інфекційні хвороби (кандидоз, сальмонельоз та інші), тому є ризик заразитися. Особливо тим людям, які мають проблеми зі здоров'ям.

За її словами, думка про те, що дельфінам подобається купатися з людьми, також є помилковою.

У природному середовищі дельфіни пропливають до 160 км в день, тому навіть найбільший дельфінарій для тварин є жахливо тісною консервною банкою, – зазначила чиновниця.

Супрун нагадала, що дельфіни живуть в солоній морській воді, в неволі ж вони перебувають у звичайній водопровідній воді, розведеною морською сіллю та іншими хімікатами, серед яких міститься й хлор.