УПЦ МП не збирається виселятися з Чорновола. Знову подають до суду


Апеляційний суд у Львові прийняв чергове рішення про звільнення громадою Української Православної Церкви (Московського патріархату) орендованих в Івано-Франківської міської ради приміщень, за позовом останньої.

15 жовтня 2019 року у Західному апеляційному господарському суді відбувся розгляд апеляційної скарги виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради у справі № 909/476/19 про зобов’язання Івано-Франківської єпархії Української Православної Церкви звільнити та повернути нежитлові приміщення, які знаходяться по вул. Чорновола, 6 та 6Б в м. Івано-Франківську.

У результаті розгляду справи суд прийняв рішення про задоволення вимог, які викладені у скарзі позивача та зобов’язав відповідача, Івано-Франківську єпархію УПЦ, звільнити орендовані нежитлові приміщення. Рішення апеляційного суду набуває законної сили з моменту його проголошення.

"Водночас Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви вважає, що рішення Господарського суду Івано-Франківської області, яке оскаржувалось виконавчим комітетом, є законним та обґрунтованим, а тому відповідач скористається своїм правом на касаційне оскарження постанови, яка була винесена 15 жовтня цього року у Львові", - заявляють в єпархіальній прес-службі.

Довідково: 20 грудня 2006 року виконком міської ради передав в оренду єпархії два нежитлові приміщення загальною площею 300 кв м для використання під молитовний будинок та канцелярію єпархіального управління.

Йдеться про будівлі на вул. Чорновола, №6 та №6Б, в яких раніше був дитсадок. За договором, дія оренди мала б припинитися, коли єпархія побудує поруч нову церкву. Адресою храму мала б бути вул.Чорновола, 6Б. Проте будівництво досі не розпочали.

Натомість, Івано-Франківськ в цей час ще й надав єпархії УПЦ МП окрему ділянку для будівництва церкви по вул. Довженка, 2. Але і після спорудження церкви православні приміщення дитячого садка не звільнили.

Усі ці 10 років за оренду земельної ділянки та приміщення колишнього садка єпархія УПЦ МП платить до міського бюджету 583 гривні в рік.

До теми: Представники УПЦ МП відмовились від позову через приміщення церкви на Чорновола

Суд за приміщення на Чорновола: Міськрада відмовилась від позову

Також читайте: Церква Московського патріархату подала до суду на очільника поліції та мера Коломиї

 У Коломиї опечатали церкву Московського патріархату

Частина парафіян церкви у Коломиї хоче вийти з Московського патріархату

Благовіщенська церква під Московським патріархатом: чи буде поставлено крапку?

У Коломиї закрили церкву через конфлікт між громадами УГКЦ і УПЦ (МП)