Уповноважений Президента під час візиту на Прикарпатті: В інтернатах ми фінансуємо стіни, а не потреби дітей


В Україні діє 967 закладів з інтернатною формою виховання для дітей, які сьогодні наповнені менше ніж на 50%. На утримання цих закладів з державного бюджету виділяється 5,8 мільярдів гривень. Та, на потреби дітей, тобто одяг, харчування, ліки, інвентар, йде тільки 788 мільйонів. А решту - 5 мільярдів гривень – на заробітну плату працівникам інтернатів та комунальні платежі.

Такі дані повідомив Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко під час відвідин івано-франківської ЗОШ №28, де ще рік тому знаходилась школа-інтернат №1 для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського спілкування, - повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

«Тобто, ми фінансуємо стіни, а не потреби дитини. Але при цьому в Україні величезна потреба у закладах іншого типу, починаючи від садків і закінчуючи реабілітаційними центрами.  І вони потрібні кожній конкретній громаді, але їх просто немає. Бо немає грошей і немає приміщень. А насправді все є, а саме головне кадри, які готові це все роботи», - зауважив Юрій Олексійович.

Тому, за словами Уповноваженого з прав дитини, така «спокійна модернізації» колишніх інтернатних закладів для сиріт, як відбулась в Івано-Франківську проходитиме і надалі.