Управління юстиції підписувало договори з скандальною білявкою, коли та лікувалася в психлікарні


Головне територіальне управління юстиції в Івано-Франківській області на сайті ProZorro розмістило інформацію про понад три десятки закупівель експертних та консультаційних послуг.

З них 12 договорів на оцінку майна управління юстиції уклало з Тетяною Михайловою, яка збила на "BMW" трьох людей і донедавна нібито перебувала у лікарні, пише КУРС.

Всі договори зі скандально відомою винуватицею ДТП Тетяною Михайловою укладені на надання послуг оцінки майна на суму від 2 до 17,5 тисяч гривень. Загалом ПП Михайлова зобов’язалася виконати експертних послуг на суму 54,9 тис. грн. Мета оцінки – визначення початкової ціни для вимушеного продажу арештованого майна на прилюдних торгах. Михайлова оцінювала арештовані об’єкти на території Івано-Франківська, а також Городенківського, Коломийського та Косівського районів.

Цікаво, що два таких договори Михайлова уклала 23 жовтня цього року. Того дня Івано-Франківський міський суд розглядав одну із адміністративних справ щодо Михайлової, але вона до суду не з’явилася. Її адвокат повідомив, що вона продовжує лікування, яке триватиме ще два-три тижні. Суддя Олег Лазарів зазначив, що суд подасть запит на інформацію у медзаклад, щоб з'ясувати, чи справді порушниця перебуває на лікуванні.

На наступному засіданні адвокат обвинуваченої просив досліджувати відео без присутності Михайлової, оскільки це може створювати загрозу її психічному здоров'ю. Однак суддя Олег Лазарів клопотання відхилив, зазначивши, що підстав вважати обвинувачену недієздатною немає.

Нагадаємо, суд розглядав постанови патрульної поліції від 23 липня 2017 року, коли полісмени на вулиці Сахарова затримали Тетяну Михайлову. Жінка у стані алкогольного сп'яніння кидалася під автомобілі та напала на працівників наркодиспансеру, які приїхали на виклик.

Того дня на жінку було оформлено три адмінпротоколи – за ст. 173 (Дрібне хуліганство), ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) КУпАП.

Після інциденту 23 липня медики заборонили правоохоронцям проводити слідчі дії, бо жінка нібито перебувала на стаціонарному лікуванні в психіатричному відділенні однієї з лікарень Івано-Франківська.

Однак попри розлади здоров’я вже наступного дня, 24 липня, Тетяна Михайлова уклала із управлінням юстиції в Івано-Франківській області чотири договори на оцінку майна.

Як писав КУРС, проти Тетяни Михайлової також відкрите й кримінальне провадження. У березні на вул. Криховецькій вона за кермом позашляховика BMW X5 виїхала на зустрічну смугу, збила трьох людей, серед яких патрульний поліцейський, та втекла з місця аварії. Коли її затримали патрульні, жінка поводилась агресивно та лаялась. Згодом тест на алкоголь виявився позитивним – 1,85 проміле, а водійка визнала, нібито випила 50 грамів коньяку, святкуючи перемогу на тендері. Івано-Франківский міський суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів та призначив заставу 1 336 000 грн. Апеляційний суд зменшив розмір застави до 256 тисяч гривень. 13 квітня вона вийшла з СІЗО.

Наприкінці жовтня прокуратура передала справу Михайлової до суду.