Уряд вніс зміни до перспективного плану формування ОТГ на Прикарпатті


Про це повідомив виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Максим Чопей.

За його словами, вчора, 4 грудня, Кабінет міністрів України своїм розпорядженням включив Дубівську об’єднану територіальну громаду Рожнятівського району до перспективного плану формування ОТГ у нашій області. Про це повідомляє АГЕНЦІЯ РОЗВИТКУ ОТГ ПРИКАРПАТТЯ

«Це означає, що вже з 1 лютого наступного року Дубівська ОТГ перейде на прямі міжбюджетні відносини з державою та отримає всі необхідні субвенції на розвиток інфраструктури», — зазначив Максим Чопей.

Експерт при цьому відзначив, що у громаді доклали чимало зусиль для того аби об’єднатись та в підсумку утворити 40 ОТГ на карті Прикарпаття.

«Чимала заслуга цьому голови Дубівської сільської ради Олександра Мухара. Спільними зусиллями нам вдалось утворити громаду, яка має високий потенціал для соціально-економічного розвитку», — сказав він.

Говорячи про потенціал розвитку ОТГ, експерт зазначив, що території громади розвинута нафтовидобувна промисловість та є високий потенціал для розвитку зеленого туризму.

«Одним з важливих інструментів наповнення бюджету буде рента від видобутку нафти, яка раніше спрямовувалась до бюджету району», — сказав експерт.

Голова Дубівської сільської ради Олександр наголосив, що до новоутвореної громади увійшло шість сільських рад - Дубівська, Вільхівська, Князівська, Ріпненська, Цінівська та Ясеновецька.

«Загалом до громади увійшло 11 сіл. Площа новоутвореної ОТГ становить 91, 812 км2, а чисельність населення складає 7094 чол. Наше спільне завдання - покращити життя людей, які живуть у громаді, а також забезпечити сталий розвиток ОТГ», - сказав Олександр Мухар.

Нагадаємо, що вибори у Дубівській територіальній громаді та ще у п’яти прикарпатських ОТГ – Гвіздецькій, Корницькій, Підгайчиківській, Пасічнянській, Єзупільській – відбудуться 22 грудня 2019 року.