Увага! На Прикарпатті в курячому філе виявили сальмонелу


На Прикарпатті “Держпродспоживслужба” виявила небезпечне куряче філе, що експортується з Польщі.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримала інформаційні повідомлення системи RASFF – у філе курки виявили сальмонелу, інформують у Головному управлінні Держпродспоживслужби в області.

Продукт експортується з Польщі (виробництва CEDROBS.A.№PL 14023901 WE) до окремих держав-членів ЄС, в тому числі до України – ТОВ “ВІРТУС ТРЕЙД” (проспект – Гагаріна, 112/13, місто Дніпро).

Головне управління Держпродспоживслужби у Івано-Франківській області попереджає операторів ринку про необхідність вилучення з обігу у разі виявлення та вжиття відповідних заходів, передбачених Законами України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин” та “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів.

Довідка: Сальмонела — це бактерія, яка зазвичай викликає хвороби під час харчування («харчове отруєння»). Протягом останніх років спалахи хвороби були пов’язані з брудними огірками, куркою, яйцями, фісташками, сиром, тунцем, зеленню та багатьма іншими продуктами.

Ознаки інфекції, що викликає сальмонела: Лихоманка, діарея протягом трьох днів, стілець із кров’ю, тривала блювота, що запобігає зниженню кількості рідини,ознаки зневоднення (мала кількість сечі, сухість у роті й горлі),запаморочення під час стояння

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!