В Амстердамі випустили пиво з хвої викинутих різдвяних ялинок


В Амстердамі прийшла до логічного завершення екокампанія, яка почалася ще в грудні минулого року: в її рамках місцеві жителі збирали викинуті ялинки, щоб зварити з них голок пиво. Як повідомляється, ялинки вже переробили, і з них вийшов відмінний п'ятивідсотковий лагер.

Ініціатори кампанії – пивоварні The Hyatt Regency Amsterdam і Lowlander. Вони запустили проєкт в кінці минулого року, дізнавшись, що до Різдва в Нідерландах продали 2,5 мільйона ялинок, від яких після закінчення свят позбудуться не замислюючись, пише Максимум.

Щоб добро не валялося на смітниках без діла, компанії закликали небайдужих жителів Амстердама збирати хвою. Після кількох рекламних ТБ-роликів кампанія "злетіла", і пивоварні в результаті зібрали 600 кілограмів голок.

В результаті пиво вийшло світлим, з ароматами вічнозеленого лісу, цитрусових і хмелю. Темне виробники не варили з принципу, оскільки пиво – святкове, і тому повинно бути по-святковому світлим і легким. Одну пляшку лагера можна купити на офіційному сайті за 2,7 євро.