В апеляційному суді Івано-Франківської області бракує кадрів


Сьогодні, 3 лютого в Івано-Франківському апеляційному суді провели пресконференцію про стан здійснення правосуддя загальними судами області у 2019 році.

За словами голови Івано-Франківського апеляційного суду Богдана Гриновецького, 17 суддів, які працюють в апеляційній інстанції, нормально справляються з надмірним навантаженням, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Про це говорять цифри. За даними звітності про розгляд справ на розгляді в апеляційному суді перебувало 7038 судових справ та матеріалів. А в місцевих судах ця цифра більша понад в 10 разів - 76 536»,- пояснює голова суду.

Гриновецький додав, що в порівнянні з минулим роком кількість справ в суді зменшилась. Зокрема, у 2018 році на розгляді перебувало 7554 судових справ та матеріалів, що на 6,83% більше за анонсований період. 

Секретар судової палати з розгляду кримінальних справ міського апеляційного суду Богдан Кукурудз додав, що близько 50% злочинів - це крадіжки, грабежі та розбійні напади. Друга категорія справ - це наркотики, (20% злочинів).

Основною проблемою у суді називають брак кадрів. 

«Ще одна проблема - утримання осіб під вартою. Є такі справи, де підозрювані  утримуються під вартою пів року, рік чи навіть два. За цей час судді йдуть у відставку, назначається новий склад і все починається спочатку»,- пояснює Кукурудз.