В Австралії стартували Ігри нескорених за участі українських військових


У суботу, 20 жовтня, у Сіднеї розпочалися спортивні змагання Ігри нескорених. 15 українських спортсменів змагатимуться в шести видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука і велоспорті на шосе.

За повідомленням «Урядового порталу», змагання триватимуть до 27 жовтня на території всього Сіднею - від Олімпійського парку до порту Сідней-Харбор. Загалом учасницями Ігор Нескорених-2018 є 18 країн, в цьому році до них приєдналася Польща. Таким чином в Іграх беруть участь: Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Нідерланди, Нова Зеландія, Польща, Румунія, Україна, Великобританія і США. Засновник Ігор - британський Принц Гаррі.

Invictus Games (Ігри нескорених) – аналог Паралімпійських ігор для військовослужбовців. Змагання проводяться з 2014 року за ініціативою британського принца Гаррі, який надихнувся американськими Warrior Games. На змаганнях у Сіднеї 20-27 жовтня українці змагатимуться у шести спортивних дисциплінах: легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диска, стрибки у довжину); плавання (запливи на 50 і 100 м вільним стилем, брасом та на спині); веслування на тренажері (1-хвилинний спринт і 4-хвилинна витривалість); велоспорт на шосе; стрільба з лука; пауерліфтинг.