В Центрі реабілітації Галицького нацпарку оселився гість із Київщини


Пригоди червонокнижної сови. Пугачу, якого декілька тижнів тому піймали на приватному подвір’ї, знайшли новий дім.

Власник, від якого він утік, так і не відгукнувся. Тому рідкісного пугача вирішили передати у Галицький Національний парк, де вже 10 років працює центр реабілітації диких тварин,  пише Бліц-Інфо з посиланням на ТСН.

Це пугач - чевонокнижна тварина. Його кілька тижнів тому цей птах залетів на приватне обійстя на Київщині. Вбив курку, але не встиг забрати здобич з собою. Вона і стала для нього приманкою. Майже добу на птаха чекала засідка.

Дорогу знахідку селяни передали у притулок для тварин у Бучі. господиня притулку чекала на власників, бо пугач ручний, а на лапі має кількце з номером. Але господар за два тижні так і не з'явився. За хижака різні люди пропонували гроші, але родина вирішила передати його у заповідник.

"Я щасливий, що він їде в місце де йому буде краще", - каже чоловік власниці.

Пугача погодилися прихистити на Прикарпатті. Коробку з цінним вантажем несуть до оновленого вольєра. Там його зважують і оглядають.Пояснюють, що зараз його випускати у ліс небезпечно, адже птах вирощений в неволі.

В парку сподіваються, що якщо вдасться підібрати птахові пару, то можна буде отримати потомство. А подальшомуу пугача спробують випустити в дику природу. Місяць птах проведе в канатині, а тоді його переведуть у великий вольєр.