В Держреєстрі виборців сказали скільки прикарпатців змінили місце для голосування


5 058 чоловік на Прикарпатті подали заяви для зміни місця голосування. З них – 2 547 голосуватимуть у Франківську.

Про це у вівторок, 26 березня на щотижневій оперативній нараді у міського голови розповіла начальниця відділу ведення Державного реєстру виборців Христина Дзюбак, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За її словами, у понеділок були великі черги, аби змінити місце голосування. Ті, хто не знайшов себе у списку виборців може йти до суду. Це потрібно зробити до п’ятниці, 29 березня.

Голова окружної виборчої комісії Олександра Петрик, зауважила, що робота ОВК вже на завершальній стадії. У середу – доставлять бюлетені. Їх відправлять на дільниці у четвер – п’ятницю.

«Хочу запросити всіх з 8 до 20 години прийти на виборчі дільниці та проголосувати. Кому не прийшли запрошення, приходьте на дільниці просто з паспортом», - додала вона.

До п’ятниці, включно, можна подати заяви для голосування вдома. До неї варто додати довідку від лікаря.

Загалом в Івано-Франківську буде 111 виборчих дільниць.

Заступник керуючого справами Андрій Лис зазначив, що оскільки місто розростається, у одній зі шкіл розмістили одразу три виборчі дільниці.

«Є певні складності зі стаціонарним телефонним зв’язком, адже на кожній дільниці він повинен бути. Втім, Укртелеком не завжди може протягнути його до спортзалу. Таких дільниць є 65», - розповідає чиновник.

Нагадаємо, раніше Бліц-Інфо писав, що в Івано-Франківську черги бажаючих змінити місце голосування