В Дністровському РПЛ планують створити центр реабілітації кажанів


В Дністровському парку особливу увагу звертають на збереження видів тварин та природних середовищ, занесених до чинних для України міжнародних переліків, до яких відносяться в повній мірі рукокрилі ссавці.

Про це повідомляється на сторінці КП Дністровський регіональний ландшафтний парк.

"Фауна кажанів Прикарпаття нараховує 16 видів. Більшість з них зустрічаються на території Дністровського РЛП. Це рідкісні види, які охороняються законом. Уразливість цих тварин тісно пов’язана з наявністю необхідних для них сховищ, які б використовувались ними як влітку так і взимку, якими є природні карстові печери Дністровського каньйону та штольні",- йдеться у повідомленні.

В дирекції парку переконані, що оцінка стану популяцій кажанів, відомості про їх поширення та відносну чисельність в межах території парку, дозволить внести пропозиції до проекту організації території, спрогнозувати та запобігати небажаним змінам, що знизить рівень антропогенного впливу на сховища кажанів та допоможе зберегти самих тварин.

"Також, в Дністровському РЛП ми плануємо створити центр реабілітації рукокрилих. За останній рік ми часто консультували людей, які знаходили кажанів на вулиці чи житлових приміщеннях щодо правильного поводження та їх порятунку", - каже директор парку Михайло Ковтун.