В франківському університеті поглиблюють співпрацю з азербайджанською компанією


З 16 лютого 2017 року триває робочий візит делегації науково-дослідницького проектного інституту (НДПІ) «НафтоГаз» Державної нафтової компанії SOCAR Азербайджанської Республіки до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Робоча зустріч азербайджанської сторони з представниками університету відбулась у рамках підписаної «Угоди про взаємне співробітництво», інформує прес-служба вузу. Візит зумовлий пошуком взаємовигідних точок дотику, щоб угода запрацювала на повну силу.

Сьогодні делегацію з Азербайджану представляли заступник директора НДПІ, видатний вчений-нафтовик Сулейманов Б. А. та генеральний директор SOCAR Energy Ukraine Ельчін Мамєдов. У виступі Сулейманова Б. А. пріоритетною була думка про довголітні традиції, високотехнологічне нафтогазове обладнання та науковий і виробничий потенціал азербайджанської компанії SOCAR. Він презентував також нові програми геологічного моделювання та прогнозування, які у колах університетських науковців викликали інтерес.

Вітаючи гостей, проректор з науково-педагогічної роботи університету Мандрик О. М. коротко познайомив високих гостей з досягненнями ІФНТУНГ упродовж 50 років, говорив про переваги вишу та відзначив, що група азербайджанських студентів є другою за кількістю серед студентів-іноземців. Університет готовий запропонувати іноземним партнерам сертифіковане стажування у Тренажерному буровому центрі на вигідних умовах. Натомість вуз очікує від поглиблення співпраці спільної організації та проведення виробничих практик студентів на базі вузів; спільну участь студентів, професорсько-викладацького складу, наукових співробітників та спеціалістів у конференціях, наукових симпозіумах; двостороннє стажування професорсько-викладацького персоналу і наукових співробітників тощо. Розширення співробітництва передбачає також спільні публікації у науковому виданні НДПІ «SOCAR Proceedings», що інтегроване в науково-інформаційне середовище SKOPUS та індексується цією бібліографічною та реферативною базою даних, та у фаховому виданні ІФНТУНГ – англомовному часописі «Journal Of Hydrocarbon Power Engineering».

Взаємна зацікавленість сторін обміном науково-технічною інформацією вселяє надію на близькі перспективи реалізації більшості положень підписаної угоди.