В горах на Прикарпатті загинув турист з Ужгорода


19 березня о 12.45 год. рятувальники Явірницького пошуково-рятувального відділення управління ДСНС в Івано-Франківській області вийшли для надання допомоги працівникам Рахівського гірсько-пошукового рятувального відділення.

Вони проводили пошуки 3 туристів, що, за попередньою інформацією, 17 березня здійснювали сходження на гору Піп Іван з сторони м. Рахів Закарпатської області та заблукали.

19 березня орієнтовно о 16.46 год. працівники Явірницького пошуково-рятувального відділення на полонині Гропа знайшли одного з туристів, громадянина, 1986 р.н., житель м. Ужгород. З його слів їхня група розділилась і один з туристів, громадянин, 1984 р.н., житель м. Ужгород, загинув орієнтовно між полониною Гропа та г. Вихід. Третій турист, громадянин, 1988 р.н., житель м. Тернопіль, самостійно зійшов в урочище Погорілець поблизу присілка Шибене Зеленської сільської ради Верховинського району та зупинився в місцевих жителів. 

Станом на 21.27 год. 19 березня рятувальники Явірницького ПРВ звели потерпілого туриста  на пункт постійної дислокації пошуково-рятувального відділення на г. Піп Іван. Стан задовільний, медичної допомоги не потребує.

20 березня о 05.10 год. до проведення пошукових робіт залучено рятувальників Івано-Франківського ПРВ (4 чол., 1 тех.) та Верховинського ПРВ (5 чол., 1 тех.). В 07.00 год. залучено ще рятувальників Косівського ПРВ (4 чол., 1 тех.) СПРЧ АРЗ СП УДСНС в Івано-Франківській області. В режимі готовності перебувають працівники Ясінянського та Рахівського ГПРВ АРЗ СП У ДСНС в Закарпатській області (10 чол., 2 тех.).