В Городенці пройшла гаряча зустріч громади і "Укргідгоенерго" через будівництво ГЕС


Зустріч громади району з представниками "Укргідроенерго" щодо будівництва ГЕС на Дністрі.

На зустріч приїхали представники ПрАТ "Укргідроенерго", депутати обласної та місцевих рад, очільники сіл зі своїми громадами, активісти і журналісти, інформує Бліц-Інфо.

"Люди прийшли вислухати, що буде говорити "Укргідроенерго", а рішення будемо обговорювати. Відомо, що уряд виділив кошти на розробку проекту, тож ми мусимо знати, який реальний стан речей. Зараз йде геологічне дослідження, яке колись можна буде використати навіть для очищення чи поглиблення русла річки. Думаю, що до реального будівництва не дійде. Окрім того є рішення обласної ради проти будівництва", - пояснив депутат облради від Городенківського району Іван Приймак.

Як розповів під час зустрічі директор Департаменту стратегічного розвитку ПрАТ "Укргідроенерго" Юрій Литвиненко, поки що йдеться тільки про проект, а не про будівництво. 

"Жодного будівництва не буде без дозволу і волі громади та без проведеної належним чином оцінки впливу на довкілля", - запевнив чиновник.

Опісля людям почали розповідати про майбутній проект. Втім, ніхто в залі слухати представників компанії не хотів. Люди кричали, що вони проти будівництва ГЕС.

"Ми розуміємо, що ви нам будете пояснювати за воду  і решту, але скажіть нам краще про результат. Ми приїхали не для того, щоб слухати, що ви будете розказувати, а щоб сказати категоричне "ні" забудові Дністра ГЕСами", - сказав сільський голова Дмитро Коломийчук.

Прямий репортаж зі слухань вів Ihor Terletskyy

До теми: В Укргідроенерго запевняють, що каскад ГЕС на Дністрі привабить туристів

"Укргідроенерго" таки збирається до 2026 року збудувати каскад ГЕС на Дністрі

Мешканці двох областей організували на Дністрі акцію проти будівництва ГЕС

Каскад з шести ГЕС ціною «життя» екології та природних пам’яток Дністра

Науковці: Після будівництва ГЕС Дністер перетвориться на відстійник зі сміттям

Екологи б’ють на сполох – будівництво ГЕС вб’є Дністер

Великі проблеми малих ГЕС