В Хмельницькому замість реклами на вуличному екрані транслювали "полуничку"


Слідчі Хмельницького відділу поліції відкрили кримінальне провадження за фактом трансляції на рекламному моніторі, встановленому у громадському місці, відеоматеріалу порнографічного характеру.

Інцидент стався 11 березня близько 18-ї години вечора на перехресті вулиць Кам‘янецька та Гагаріна у місті Хмельницькому. На великому рекламному телеекрані, встановленому на будівлі поруч з зупинкою громадського транспорту, раптом почалася трансляція відеоконтенту порнографічного змісту, яка тривала кілька хвилин. Громадяни одразу почали скаржитися на таку «рекламу» як у соціальних мережах, так і до поліції.

Наразі за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 статті 301 Кримінального кодексу України — ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією порнографічної кіно- та відеопродукції, засобів її і демонстрування. Тривають слідчі дії.