В Івано-Франківській обласній бібліотеці для дітей завершилася виставка дитячих книжок-саморобок


В Івано-Франківській обласній бібліотеці для дітей завершилася виставка дитячих книжок-саморобок, авторами котрих є переможці першого туру всеукраїнського конкурсу «Дитячі історії про найголовніше».

Школярі — учасники конкурсу створювали книжки, які повинні були бути яскравими, гарно оформленими з використанням різноманітних технік та матеріалів. За змістом — це шкільні, особисті, родинні історії; дослідження про звичаї, традиції, обряди, історичні нариси про край, культурні скарби рідного народу, про любов до вітчизни.

Конкурс проводили в двох номінаціях: індивідуальній та колективній, а стартував він ще 1 червня цього року. 1 вересня, у День знань, закінчився перший його тур. Сьогодні вже триває завершальний етап цього всеукраїнського шкільного змагання. У грудні буде підбито підсумки.

В Івано-Франківській обласній бібліотеці для дітей створено компетентне журі. Після святкування Дня знань журі оцінило чималу кількість учнівських робіт, що надійшли з різних куточків нашої області і міста, й визначило найкращих, обравши по три переможці в кожній номінації і віковій категорії, та встановило претендентів на перше, друге та третє місця.

Було організовано виставку дитячих книжок-саморобок. Для визначення переможців у другому турі організатори визначають склад головного журі, до якого увійдуть представники організаторів конкурсу, відомі українські дитячі письменники, художники-ілюстратори, мистецтвознавці. 19 грудня під час фестивалю дитячої творчості «Святий Миколай вітає таланти» відбудеться нагородження переможців всеукраїнського конкурсу «Дитячі історії про найголовніше». Діти отримають дипломи та цінні призи.

Роботи на цій виставці вражають своїм розмаїттям, вигадливим стилем оформлення. Милують око книжки незвичних форм — зграйки кольорових метеликів, вишитий «Кобзар», кожну сторінку якого ілюстровано майстерно виконаними дитячими малюнками та вишивкою, цікаві також книжки, оздоблені бісером.