В івано-франківському дитсадку «Теремок» замінили опалення


«Теремок» - не звичайний садок. Це – дошкільний навчально-виховний заклад санаторного типу. Тут перебувають діти з тубінфікуванням. Наразі у садку – близько сотні вихованців.

 А це – 4 переповнені групи, наголошує  завідувачка Катерина Петрик. Облаштувати для них комфортні умови, каже, першочергове, втім, непросте завдання. Відтак, допомога міської влади щодо  модернізації  опалювальної системи для тутешнього колективу - безцінна. З легкої руки чиновників і рік видався плідним, пише ТРК ВЕЖА.

Будівля 5-го дитсадка – пам’ятка архітектури. Її спорудили  у 1897 році. Раніше тут було людське обійстя. У дошкільний навчальний заклад його перетворили за радянських часів. І досі «Теремок» - на «службі» в освіти. Нині старі печі у закладі замінили сучасними батареями з окремими терморегуляторами. Аби у кожній групі можна було налаштувати необхідну температуру. 

Між тим, цього року понад 80 навчальних закладів Івано-Франківська отримали суттєву фінансову підтримку місцевої влади. Заміна пічного опалення на електричне у «Теремку» обійшлася міському бюджетові у півтора мільйона гривень.

До теми: У франківському дитсадку "Теремок" буде нове опалення

У мерії розповіли чи закриють п'ятий дитсадок

У Франківську ремонтують майже всі школи та садки