В Івано-франківському дитсадку встановлять нові "літники" для ігор та прогулянок. Якщо будуть гроші


В Івано-франківському дитсадку «Калинонька» цьогоріч планують встановити 10 літніх павільйонів. І вже навіть демонтують старі.

Як розповів кореспонденту «Бліц-Інфо» заступник начальника управління освіти і науки Івано-Франківського міськвиконкому Олег Савка, зараз проводяться роботи з демонтажу старих павільйонів, що були виконані у гуцульському стилі.

«Вони були не зовсім добрі і швидше декоративні. Але то не ми їх ставили, а попередні власники дитсадка – Львівська залізниці. Крім того, ці споруди вже для життя і здоров’я дітей небезпечні, тому  їх демонтуємо та будемо ставити нові. Сучасні та більше практичні у використанні павільйони для дитячих ігор та прогулянок. Їх має бути десять, окремо для кожної групи. Спочатку плануємо встановити 6, а потім решту. Думаю, до кінця року встановимо всі 10. Вони будуть ставитись на місце старих, списаних щоб зберегти всі підходи, доріжки», - ділиться оптимістичними планами заступник начальника управління освіти і науки Олег Савка.

Начальник управління капітального будівництва Івано-Франківського виконкому Володимир Ковальчук, що займатиметься становленням павільйонів, з цього приводу настроєний менш оптимістично.

«На сьогодні у нас є тільки проект майбутнього павільйону, який виготовили за підтримки депутата міськради Сергія Борзова. І ціна одного такого будиночка для дітей – 60 тисяч гривень. А нам потрібні десять. Тобто, чи буде встановлено ці павільйони цьогоріч залежить від бюджету. Тобто, чи закладуть їх на цей рік в бюджеті», - зауважує Володимир Григорович.

На думку начальника івано-франківського УКБ, ще одним важливим фактором будуть проплати Держказначейства.

«Як показує нам минулорічний досвід, передбачити у бюджеті, не означає що гроші вчасно будуть. А робити задурно ніхто не буде, підрядникам теж треба сім’ї годувати» - каже Володимир Ковальчук.