В Івано-франківському кафе, де отруїлись люди, знайшли сальмонелу


Після святкування дня народження в кафе-барі «Ацтека» з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт» в обласну інфекційніу лікарню Івано-Франківська потрапило дев’ять осіб, у тому числі троє дітей віком до 15 років

Про це повідомили в Державній санітарно-епідеміологічній службі України, пише Типовий Франківськ. 
 
"Станом на сьогодні, всі госпіталізовані з легким перебігом захворювання перебувають у стаціонарі, нових поступлень немає. Спеціалістами Держсанепідслужби у Івано-Франківську проведено комплексне санітарно-епідеміологічне обстеження у вогнищі, за результатами якого відібрано для лабораторних досліджень зразки харчових продуктів, з об’єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору", - йдеться у повідомленні ДСЕСУ.
 
Функціонування приватного закладу громадського харчування призупинено до завершення лабораторних досліджень.
 
"Від двох хворих виділена Salmonella enteritidis та з п’яти змивів - умовно-патогенна мікрофлора. За порушення термінів проходження періодичних медичних оглядів від роботи відсторонено 8 осіб, складено протокол про порушення санітарних норм та правил. Проводиться комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху.", - повідомляє прес-служба ДСЕСУ.
 
Прокуратурою Івано-Франківська за фактом виникнення спалаху ГКІ порушено кримінальну справу. За контактними особами встановлено медичний нагляд.