В Івано-Франківську 13-річний хлопчина побив лобове скло у шістьох маршрутках


В суботу та неділю в шістьох автобусах, які курсують Івано-Франківськом було потрощено лобове скло. Якийсь хлопчина жбурляв туди каміння. Зрештою, подібні напади траплялися й раніше. Загалом від рук малолітнього нападника постраждало біля тридцяти міських автобусів.

Цього разу міліція після отримання відповідних заяв не довго шукала зловмисника. Він вже був їй відомий. Йдеться про 13-річного жителя Івано-Франківська, який навчається в одній спеціалізованій школі-інтернаті за межами обласного центру. Хлопчина має певні проблеми. На вихідні батьки його забирають додому, пише Стик.

Свого часу він намагався вкрасти гроші в одному з міських автобусів, але водій це помітив і покарав злодюжку. Хлопець затаїв на нього лють. Але тільки запам’ятав, що автобус жовтий. Враховуючи, що в Івано-Франківську практично весь громадський транспорт має такий колір, то кидав камінням чи чимось іншим важким у всі автобуси при сприятливій нагоді. Та, врешті-решт, його вирахували і помістили в реабілітаційний центр. Хлопчина провів там три тижні і в цей час міські перевізники мали спокій. Але нещодавно його виписали і знову в лобове скло автобусів полетіло каміння. Зауважимо, що, наприклад, заміна такого скала в автобусі марки «Еталон» коштує тисячу гривень, а у «Богдані» вдвічі дорожче.

Наразі грозу перевізників помістили в притулок для неповнолітніх. Що робити далі, не знають. Може, дійсно, пристати на пропозицію, яку він висловив керівнику кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області Аллі Лемчак – перефарбуйте, мовляв, автобуси у зелений колір.

Щоправда, на думку самих перевізників, тут діяв не один цей хлопчина, а він мав команду, принаймні з чотирьох таких самих недоумків. Очевидно, він був у них лідером.